Recenzie: The Walk (2015)

The Walk sfidează multe. Poate cel mai bun film ca efecte 3D după Gravity (2013) și, cu siguranță, unul dintre cele mai bune filme pe care le-am văzut în 2015.

La data de 7 august 1974 – cu o zi înainte ca Richard Nixon să–şi anunţe demisia din funcţia de preşedinte al Statelor Unite – Philippe Petit, un acrobat francez, i-a surprins pe new-yorkezi cu o traversare la mare înălţime între cele două turnuri gemene ale World Trade Center, care erau aproape complet finisate şi doar parţial ocupate.

Annie (Charlotte Le Bon) and Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt) in TriStar Pictures' THE WALK.

Ceea ce ați citit mai sus este o poveste reală, pusă pe ecranele cinematografelor pentru prima dată în 2008, prin documentarul lui James Marsh, Man on Wire. În noul produs cinematografic urmărim fața tânără a lui Joseph Gordon-Levitt (în rolul lui Petit, extrem de bun — actorul a învățat limba franceză și meseria de funambul chiar de la acrobatul pe care-l interpretează) care ne povestește cu umor și carismă, stând în vârful Statuii Libertății, cum a ajuns el la ideea și dorința nebună de a traversa distanța de 42 de metri dintre turnurile gemene ale World Trade Center, pe o sârmă. Povestea este deja cunoscută sau poate fi ușor accesată cu un search pe Google, așa că n-o să vă ofer detalii. Precizez efectele 3D care mi-au tăiat respirația de câteva ori, mai ales la scena propriu-zisă a traversării. Un gest ilegal și care probabil va rămâne unic în istoria omenirii, o pasiune dusă la extreme și un vis franțuzesc care avea să fie aplaudat pe tot globul. Din distribuție mai fac parte și actori precum: Charlotte Le Bon, Clément Sibony, César Domboy, Mark Camacho și James Badge Dale.

Câteva detalii tehnice: 

Regizor: Robert Zemeckis
Scenariu: Christopher Browne, Philippe Petit
Producători: Jack Rapke, Tom Rothman, Steve Starkey, Robert Zemeckis
Muzică: Alan Silvestri
Costume: Suttirat Anne Larlarb

Precizări speciale: 

  • Inițial titlul filmului a fost To Reach the Clouds, același cu al cărții pe care este bazat, carte scrisă chiar de Philippe Petit; ulterior a fost schimbat în To Walk the Clouds, dar varianta finală a rămas The Walk;
  • Cartea mai sus menționată a stat și la baza documentarului Man on Wire (2008);
  • Acesta este primul film biografic în care joacă Joseph Gordon-Levitt, următorul fiind Snowden (2015), care va avea premiera în România în ianuarie 2016;
  • Joseph a fost nevoit să poarte lentile de contact albastre pentru acest rol.

Vizionare trailer:

The Walk intră în cinematografe pe 9 octombrie, distribuit de InterComFilm.

Foto: Sony Pictures Entertainment

Andreea Giuroiu

Blogger și social media addict ツ

One Comment

Scrie un comentariu